Diensten uitgelicht

Route Ont-Moet kan u met verschillende diensten ondersteunen en dat is best handig als het even niet lukt of als u een keer geen zin heeft om te koken.


Maaltijden

Lukt het koken niet meer? Of heeft u geen zin om zelf te koken? Dan hebben de Teams van Route Ont-Moet verschillende oplossingen voor u. Of zij helpen u een gezonde maaltijd uitzoeken of zij koken met u een maaltijd of u kunt naar een eetpunt en eet u met anderen een heerlijke maaltijd. Als u niet wilt koken en een maaltijd aan huis wilt laten brengen, dan kunt u samen met de student van Route Ont-Moet uit een uitgebreide menukaart een maaltijd kiezen waar u zin in heeft. Dit wordt voor u, door de Teams van Route Ont-Moet, doorgegeven en een vaste bezorger brengt elke week uw maaltijden bij u thuis. De week erop komt er weer een student van Route Ont-Moet naar u toe en helpt u met het uitzoeken van de maaltijden van die week.

Boodschappenservice

Samen een boodschap met een student van Route Ont-Moet, of de boodschappen door hen laten doen, aan u de keuze. Ook kan de student samen met u de boodschappen online bestellen en worden deze op een met u afgesproken tijdstip bij u thuis bezorgd.

Klusjes in-en om het huis

De studenten van de Teams van Route Ont-Moet zijn best handig. Ze draaien hun hand niet om voor allerlei kleine klusjes die u belangrijk vindt in- en om het huis. Die kast die echt eens moet worden uitgepakt, schoongemaakt en weer ingepakt of de tuin die weer netjes moet worden gemaakt, enfin de Teams van Route Ont-Moet staan voor u klaar.

Ondersteuning voor de mantelzorger

Als mantelzorger is het soms best een gepuzzel om even een boodschap te doen omdat er op dat moment even niet iemand in de buurt is om uw naaste, thuis te ondersteunen. Gespecialiseerde vrijwilligers en studenten kunnen u deze ruimte bieden. U doet de boodschap en zij kunnen ondertussen samen met uw naaste een spel, een gesprek of een wandeling maken. Soms is er meer nodig dan een gespecialiseerde vrijwilliger of student. Dat kan ook. Een professional kan dan u en uw naaste ondersteuning geven.

Vervoer

Landelijk is de samenwerking gezocht met ANWB AutoMaatje. Een landelijke vervoersservice die al in 30 gemeentes succesvol draait, waarbij vrijwilligers u kunnen vervoeren als u ergens naar toe wilt. Een bezoekje aan de kapper of op familiebezoek of een afspraak heeft bij het ziekenhuis of fysiotherapeut, alles is mogelijk. Tegen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 ct. de km vanaf het huis van vrijwilligers uit de buurt, rijden zij met hun eigen auto u overal heen, waarheen u maar wilt. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.
U kunt zelf een ritje boeken bij “Zorg voor elkaar Breda” telefoon 076 525 15 15 of de Teams van Route Ont-Moet kunnen u helpen om een ANWB AutoMaatje aan te vragen. Samen met “Zorg voor elkaar Breda” zorgen wij samen voor een ANWB AutoMaatje.

HULPINJEBUURT

We willen allemaal prettig en langer zelfstandig thuis wonen en dan is het fijn dat er HULPINJEBUURT is. HULPINJEBUURT werkt samen met de Teams van Route Ont-Moet, die op hun beurt weer in contact staan met ziekenhuizen, huisartsen, zorg & welzijn organisaties, scholen & ondernemers. Met elkaar werken we vanuit een footprint ‘een zelfstandige burger met eigen regie’. Met onze hulp kunnen burgers langer prettiger & veiliger thuis wonen. HULPINJEBUURT werkt samen met de Innovatie Carrousel en gelooft dat samen BETER is.

De Teams van de Buurt Route Ont-Moet kunnen u hierin faciliteren door aanwezig te zijn bij het plaatsen van uw vraag op HULPINJEBUURT.NL of aanwezig te zijn bij de 1e kennismaking of klus. HULPINJEBUURT helpt landelijk in meerdere gemeentes vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Informeer ernaar bij de Teams van Route Ont-Moet.

Wil je een keer iemand helpen? Of heb je zelf een vraag? Zet het op HULPINJEBUURT.NL

Prettig Langer & Veilig Thuis

Met deze diensten hebben wij de samenwerking gezocht met de ledenservices van Careyn en Thebe. Wij kunnen u nu met nog meer diensten en faciliteiten van dienst zijn om langer, prettiger en veiliger thuis te kunnen blijven wonen. En wie wil dat nu niet. Informeer bij de Team Route Ont-Moet naar de mogelijkheden.